سفارش تبلیغ
صبا ویژن
گناهى که پس از آن مهلت دو رکعت نماز گزاردن داشته باشم مرا اندوهگین نمى‏دارد . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 98 اسفند 11 , ساعت 2:55 عصر

به نقل از خبرگزاری آریا

بیماری های نشیمنگاهی آن دسته از عارضه هایی هستند که در ناحیه تحتانی روده بزرگ و رکتوم ایجاد می شوند و می توانند علائم دردناکی ایجاد کنند. علت شیوع این بیماری ها در عصر حاضر را می توان سبک زندگی غلط دانست. زمانی که مجرای مقعدی دچار خشکی شود و عبور مدفوع به سختی صورت گیرد، رگهای دیواره کانال مقعد دچار آسیب و تورم می شوند. این تورم به شکل بواسیر یا هموروئید بروز پیدا می کند و می تواند روال زندگی فرد بیمار را با مشکل مواجه کند.

شقاق، فیستول و کیست مویی بخش دیگری از بیماری های نشیمنگاهی است، اما بواسیر به عنوان شایع ترین بیماری مقعدی شناخته می شود که افراد زیادی در جامعه به آن مبتلا هستند. علت ایجاد آن هم وارد شدن فشار بیش از اندازه به کانال مقعد است که عوامل زیادی می توانند در ایجاد آن موثر باشند. 

اما چه عواملی در ناحیه مقعد فشار ایجاد می کنند؟ بلند کردن اجسام سنگین، زایمان و بارداری در زنان، ژنتیک، اسهال مزمن، یبوست و سفت شدن مدفوع و زور زدن زیاد هنگام اجابت مزاج بخشی از این دلایل هستند.

برای پیشگیری از ابتلا به هموروئید رعایت نکات زیر پیشنهاد می شود:

نوشیدن آب به اندازه کافی: نوشیدن آب کافی به افزایش حجم مدفوع و نرم تر شدن آن کمک می کند. بنابراین فشار وارده بر مقعد کاهش می یابد و عروق این ناحیه تحریک نمی شوند. نوشیدن روزانه 6 تا 8 لیوان آب می تواند به درمان بیماری شما کمک کند.

مصرف فیبر: فیبر ماده ای است که در میوه ها و سبزیجات یافت می شود و مهم ترین خاصیت آن پیشگیری و درمان یبوست است.

دفع مدفوع را به تاخیر نیاندازید: به محض اینکه احساس دفع داشتید، مدفوع کنید. چون به تاخیر انداختن آن باعث سخت شدن مدفوع و مشکل در دفع خواهد شد.

تحرک و فعالیت جسمی: بی تحرکی و نشستن طولانی مدت یکی از دلایل افزایش فشار در ناحیه مقعد است. به همین دلیل انجام ورزش های سبک بصورت مرتب برای پیشگیری از این عارضه پیشنهاد می شود.

تشخیص

برای تشخیص این بیماری، معاینه بالینی انجام می شود و بیمار سوابق بیماریهای خود را به پزشک ارائه می دهد. هموروئید خارجی علائمی ایجاد می کند که تشخیص آن را راحت می کند. اما استفاده از معاینه رکتوم با انگشت و یا آزمایشاتی مثل آنوسکوپی و کولونوسکوپی بیشتر برای تشخیص نوع داخلی کاربرد دارد.

متاسفانه مراجعه نکردن به پزشک برای تشخیص و درمان این عارضه، باعث می شود بیماری پیشرفت کند و فعالیتهای عادی فرد مثل نشستن را با مشکلاتی مواجه کند. همچنین این کار روند درمان را سخت و پیچیده می کند.

درمان سریع

برای رهایی از این بیماری روشهای مختلفی وجود دارد. اگر شما هم مثل سایر بیماران مبتلا به این بیماری به دنبال راه های درمان بواسیر بدون جراحی هستید، باید از روشهای درمان گیاهی و خانگی استفاده کنید. البته این روش ها که به عنوان خط اول درمان هموروئید شناخته می شوند، قابل اطمینان نیستند، چون ممکن است بصورت موقت بیماری را بهبود ببخشند. فاکتورهای مهمی در تعیین روش درمان این بیماری موثرند که مهم ترین آنها، مدت زمانی است که از شروع بیماری تان گذشته است. اگر در روزهای ابتدایی مشکل شما تشخیص داده شود، روش های خانگی می تواند موثر واقع شود.

اما برای درمان قطعی بواسیرهای پیشرفته باید از روش های پزشکی و جراحی استفاده کرد. بهترین روش های درمان سریع بواسیر خارجی و داخلی شامل این موارد است:

اسکلروتراپی: در این روش نوعی ماده در رگهای بواسیری تزریق می شود که باعث بازگشت رگها به حالت اولیه خود می شود. این ماده شیمیایی با ایجاد انقباض و چسبندگی در رگها، باعث قطع جریان خونرسانی و در نهایت درمان هموروئید خواهد شد. اسکلروتراپی یک روش سرپایی برای درمان سریع بواسیر است، اما احتمال عود مجدد بیماری در آن زیاد است. 

رابربند: در روش رابربند پزشک با استفاده از آناسکوپ و با دقت بالا داخل کانال مقعد را بررسی می کند و پس از تعیین محل عروق آسیب دیده، بوسیله کش های پلاستیکی این رگها را می بندد تا جریان خونرسانی به آنها را متوقف کند. از روش رابربند برای هموروئید داخلی استفاده می شود و نمی توان آن را به عنوان درمان قطعی بواسیر شناخت.

 

لیزر: بهترین روش درمان سریع بواسیر خارجی و داخلی استفاده از لیزر است که امروزه تقریبا جایگزین روش جراحی شده و رضایت بالای بیماران را جلب کرده است. لیزر هموروئید یک روش سرپایی است که با حداقل میزان درد و خونریزی انجام می شود. نیازی به بستری شدن بیمار قبل و بعد از جراحی نیست. بیمار بلافاصله بعد از عمل به زندگی خود باز میگردد و دردسرهای بعد از جراحی به روش سنتی را به دنبال ندارد.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ