زگیل تناسلی شایعترین عفونت ویروسی است که از طریق رابطه جنسی منتقل میشود و عامل آن ویروس HPV است که هنگام تماس جنسی منتقل میشود.
درصورتیکه زگیل تناسلی درمان نشود، بزرگ میشود یا تعداد آن افزایش مییابد. زگیل تناسلی معمولاً بیخطر است و اگر درمان نشود آسیبی به سلامتی نمیزند، اما تحمل آن ناراحت کننده است، همچنین با درمان کردن زگیل احتمال سرایت آن به دیگران کاهش مییابد.
علل ایجاد زگیل تناسلی
اگر ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) پوست ناحیه تناسلی و مقعد را عفونی کند، زگیل تناسلی ایجاد میشود. شایعترین عفونتهای آمیزشی زگیلهای تناسلی به شمار میروند. بیش از صد نوع ویروس پاپیلوم وجود دارد که هر یک بخشهای مختلفی از بدن مانند دست و پا را درگیر میکند. حدود سی نوع ویروس پاپیلوم داخل و اطراف ناحیه تناسلی و مقعد وجود دارد، اما عامل ایجاد زگیل تناسلی فقط دو ویروس نوع ششم و یازدهم است.
روشهای انتقال زگیل تناسلی
ویروس HPV به راحتی از راه رابطه جنسی منتقل میشود. هم بانوان و هم آقایان میتوانند حامل این ویروس و منتقل کننده آن باشند.
ویروس پاپیلوم انسانی با تماس نزدیک ناحیه تناسلی نیز منتقل میشود و انتقال آن لزوماً منوط به رابطه جنسی دخولی واژینال یا مقعدی نیست.
اگر از کاندوم استفاده شود، ویروس منتقل نمیشود، اما ممکن است کاندوم تمام ناحیه تناسلی را نپوشاند و پوست ناحیه تناسلی بدون پوشش عفونی شود.
ویروس HPV عموماً هنگام وجود داشتن زگیل منتقل میشود، اما احتمال سرایت آن پس از از بین رفتن زگیل نیز وجود دارد. به ندرت پیش میآید که در اثر سکس دهانی زگیل در دهان یا گلو یا روی لبها ایجاد شود.
زگیل بدون رابطه جنسی مقعدی از ناحیه تناسلی به ناحیه اطراف مقعد منتقل میشود.
احتمال دارد که زگیل تناسلی هنگام زایمان از مادر به نوزاد منتقل شود، البته این اتفاق به ندرت رخ میدهد.
زگیل تناسلی از راه بوسیدن ، استفاده اشتراکی از حوله یا حمام، شنا در استخر عمومی، صندلی توالت، لیوان، بشقاب یا دیگر وسایل غذاخوری مشترک منتقل نمیشود.
چگونگی اطلاع از وجود ویروس و زگیل تناسلی
تنها روش اطمینان از وجود عفونت ویروسی و زگیل تناسلی این است که پزشک زگیل را ببیند و عفونت را تایید کند. بنابراین اگر خودتان یا همسرتان از وجود زگیل تناسلی مطمئن هستید، باز هم توصیه میکنیم که برای تایید تشخیص به پزشک مراجعه کنید.
حتی اگر همسرتان زگیل تناسلی نداشته باشد، باز هم احتمال دارد که شما با زگیل مواجه شوید. احتمال انتقال همزمان بیش از یک عفونت منتقله جنسی وجود دارد. توصیه میکنیم در شرایط زیر برای بررسی وجود عفونت به متخصص مراجعه کنید:
بروز علائم یا مشکوک شدن به آنها در خودتان یا همسرتان
چنانچه خودتان یا همسرتان رابطه جنسی محافظت نشده داشتهاید.
ابتلا به نوع دیگری از عفونتهای قابل انتقال از راه رابطه جنسی
باردار بودن یا قصد بارداری داشتن
تشخیص
پزشک معمولاً زگیل تناسلی را با دیدن آن تشخیص میدهد و برای بررسی دقیق آن از ذره بین استفاده میکند.
ممکن است معاینه داخلی واژن یا مقعد برای بررسی وجود زگیلهای داخلی انجام شود.
به ندرت لازم میشود تا برای معاینه دقیقتر زگیل از آن نمونه برداری شود. در صورت لزوم و با توجه به ناحیه نمونه برداری بیحسی موضعی اعمال میشود.
آزمایشهای جدیدی برای جستجوی گونههای معینی از ویروسها ابداع شده است، اما این آزمایشها به طور معمول برای تشخیص زگیل تناسلی انجام نمیشود.
آزمایش خون برای تشخیص ویروس زگیل تناسلی انجام نمیشود.
بسیاری از افرادی که در جامعه ما مبتلا به بیماری بواسیر(هموروئید) ویا سایربیماریهای نشیمنگاه هستند به خاطر ترس و خجالت جهت درمان بواسیر به پزشک مراجعه نمی کنند.
این افراد به جزء درد و رنجی را که متحمل میشوند باعث وخیم تر شدن بیماری خود نیز میشوند و باید در آینده متحمل پرداخت هزینه عمل شوند. در صورتی که اگر در همان روز های اول بیماری خود به پزشک مراجعه کنند میتوان به راحتی با تغذیه مناسب و دارو مانع پیشرفت بیماری شد و دیگر نیاز به عمل جراحی نمی باشد.
در اینجا انواع روش های درمان بواسیر یا همورئید را بررسی خواهیم کرد که بهترین روش استفاده از لیزر است و در صورتیکه در روزهای ابتدایی ابتلا به این بیماری هستید میتوان با روش درمان خانگی به نتیجه رسید، ولی در صورتیکه بیش از دو هفته از مدت زمان آن میگذرد برای درمان به پزشک مراجعه نمائید تا زودتر اقدامات لازم جهت درمان انجام شود.
لازم به ذکر است بیش از دو هزار نفر که از این بیماری رنج برده اند به این مرکز مراجعه و همگی پس از درمان با استفاده از لیزر بدون نیاز به بستری به زندگی روزمره خود برگشته اند و به جرات میتوان گفت که تیم پزشکی این مجموعه با تجربه ترین مرکز در ایران می باشد.
http://clinicdarman.com/
سینوس پیلونیدال یا کیست مویی از وجود یک کیسه کوچک پوستی حاوی مو در فاصله بین دو باسن و کمی بالاتر از مقعد ایجاد می شود.
این کیست مستعد ابتلا به عفونت است. کیست مویی در مردان شایعتر است. عفونت کیست مویی معمولاً در اوایل بزرگسالی آغاز میشود.
این مشکل گاهی بدون علامت است و فقط در معاینه، سوراخ های ریز پوستی در فاصله بین دو باسن دیده می شود. گاهی نیز ترشحات چرکی یا خونابه از سوراخ های مذکور خارج می گردد.
علت
این بیماری بیشتر در افراد پر مو دیده می شود و بیشتر شامل حال کسانی است که شغل های نشسته دارند، به همین علت به آن بیماری رانندگان هم گفته می شود..
بیشتر بیماران زمانی مراجعه می کنند که مو وارد بدن شده و یک عفونت موضعی ایجاد کند. بعد از آن به مرور زمان به صورت یک آبسه در آید و موجب درد و توده پشت (بالای شکاف باسن ) می گردد.
علایم شایع
در صورت عفونت نکردن کیست، علامتی وجود ندارد. با ایجاد عفونت، علایم زیر بروز میکنند:
ورم، درد، قرمزی و احساس درد با لمس
تب و لرز
ترشح چرک
درد موقع نشستن
* اگر هنگام نشستن احساس ناراحتی میکنید، یک بالش مخصوص در محل نشستن خود قرار دهید.
درمان کیست عفونی شده معمولا شامل برش آبسه و تخلیه چرک از آن و گاهی جراحی به منظور برداشتن کل ناحیه عفونی میباشد
عوامل افزایش دهنده خطر تعریق زیاد بدن
پوشیدن لباس تنگ
پیشگیری
لیزر موهای زاید برای پیشگیری از ایجاد بیماری و پیشگیری از عود پس از جراحی موثر است.
حمام کردن یا دوش گرفتن روزانه برای تمیز نگهداشتن ناحیه کیست
پوشیدن لباس سبک و گشاد
جلوگیری از چاقی
درمان
عفونت کیست، با مصرف آنتیبیوتیک و جراحی قابل درمان است.
در صورت عفونت کیست، از حمام آب گرم برای تخفیف درد استفاده کنید. در یک لگن آب گرم به مدت 10 تا 15 دقیقه بنشینید و این کار را هر چند بار که لازم است تکرار کنید.
درمان کیست مویی عفونی شده معمولا شامل برش آبسه و تخلیه چرک از آن و گاهی جراحی به منظور برداشتن کل ناحیه عفونی میباشد. التیام زخم جراحی ممکن است چند ماه به طول انجامد، زیرا زخم باید از عمق ترمیم شود.
یک تکه گاز استریل باید برروی زخم قرار داد تا هم امکان هواخوردن زخم وجود داشته باید و هم از ساییده شدن لباسها به زخم جلوگیری شود.
بهترین درمان آن است که بیمار سریع مورد عمل جراحی قرار گیرد، چون هر چه زمان بگذرد وسعت کیست مویی بیشتر میشود و سوراخ های جدیدی روی پوست ظاهر می شوند.
در مواردی که فرد دچار آبسه (تجمع چرک در محل) شده باشد، با روش بی حسی موضعی و ایجاد برش در محل آبسه، تخلیه چرک صورت می گیرد و با شستشوی منظم، علائم التهابی آبسه مرتفع خواهد شد و پس از رفع التهاب، عمل جراحی اصلی که همان خارج کردن کیست است انجام می گیرد.
در مواردی که کیست عفونت نکرده است، یا ترشحات از مجرای کیست وجود دارد، ولی عفونت یا التهاب دیده نمی شود، از همان ابتدا عمل جراحی برای خارج کردن تمام کیست انجام می گیرد.
انواع روش های جراحی
1- جراحی به روش باز: در این روش، کیست مویی حاوی مو پس از انجام بیهوشی عمومی و یا بی حسی از کمر خارج می شود و محل عمل بخیه نمی شود. در نتیجه حفره ای به جا خواهد ماند که تدریجا از کف پر خواهد شد. اندازه این حفره به اندازه کیست بستگی دارد و به زبان ساده ممکن است به اندازه یک گردو و حتی یک پرتقال باشد. از محل عمل تا حدود یک هفته ترشحاتی خارج می شود و پس از آن تدریجا ترشحات کم می شود و پس از حدود دو تا سه ماه، به طور کامل توسط بافت های اطراف پر خواهد شد.
2- جراحی به روش بسته : در این روش، کیست حاوی مو پس از انجام بیهوشی عمومی و یا بی حسی از کمر خارج می شود و محل عمل بخیه زده می شود و حدود ده روز بعد، بخیه ها کشیده می شوند.
مراقبت های پس از عمل
1- در روش جراحی باز پس از اتمام عمل محل زخم با پانسمان فشرده پر می شود و بسته به نظر پزشک پس از یک الی دو روز پانسمان خارج خواهد شد. در این زمان حفره ای تو خالی وجود خواهد داشت که علیرغم ظاهر ترسناکی که دارد فاقد خطر است.
لازم است که روزانه دو تا سه مرتبه در لگن آب گرم که حاوی چند قطره بتادین است، بنشینید، طوری که زخم داخل آب ولرم غوطه ور شود و آب به آن نفوذ کند و ترشحات آن را تمیز کند. سپس موضع خشک می شود و با گاز مرطوب روی آن پوشانده می شود.
بافت طبیعی که تدریجا در این مکان تشکیل می شود رنگ قرمز یا صورتی دارد. گاهی نیز بافت زرد رنگی ایجاد می شود که لازم است با کشیدن گاز مرطوب به روی آن، تمیز گردد. در صورتی که این کار باعث درد شدید شود، می توان قبل از آن چند قطره محلول بی حس کننده مثل لیدوکائین داخل زخم ریخت و پس از چند دقیقه کار تمیز کردن را شروع نمود.
مصرف داروی مسکن در موارد درد شدید توصیه می شود.
بسته به صلاحدید پزشک، گاهی از پمادهایی که رشد بافت را تسریع می کنند، یا پمادهایی که بافت های غیر مفید را حل می کنند استفاده می شود.
حجم ترشحات پس از یک هفته کاهش پیدا می کند و فرد پس از یک هفته می تواند فعالیت های خود را شروع کند.
2- در روش جراحی بسته، به طور معمول پانسمان اولیه به مدت سه الی پنج روز در محل حفظ می شود و در صورت تداوم ترشحات، تعویض پانسمان توصیه می شود.
بسته به نظر پزشک گاهی پماد چرک خشک کن موضعی یا داروی چرک خشک کن خوراکی تجویز می شود. بسته به نظر پزشک، گاهی در محل زخم درن گذاشته می شود. درن لوله ای است که ترشحات را از محل زخم خارج می کند ( در مورد مراقبت از درن از پزشک خود راهنمایی بگیرید).
معمولا بخیه ها پس از یک الی دو هفته خارج می شوند و پس از حدود یک هفته فعالیت های خود را می توانید آغاز کنید.
بواسیر درجه یک: در این درجه بالشتکهای هموروئید از مقعد بیرون نمی زنند و فقط نشانه های آن دفع خون از مقعد و یا دفع خون با دفع مدفوع و مشاهده خون در مدفوع است در این مرحله هموروئیدهای کوچکی در سطح درونی دهانه مقعد به وجود می آیند که خیلی از اشخاص به این مرحله چندان توجهی نمی کنند تا هنگامی که به علت کشیده شدن مدفوع به روی آنها منجر به خونریزی می گردد.
بواسیر درجه دو: در این درجه بالشتکهای همورئیدی یا بواسیری از مقعد بیرون می گردند اما به خودی خود می توانند دوباره به جای اولشان برگردند و نشانه آن خونریزی با درد است. در این درجه ناحیه کوچکی از هموروئید در هنگام دفع مدفوع از مقعد بیرون می گردد که به علت سفت بودن بافت پیوندی کانال مقعد همورئید مجددا به درون باز می گردد.
استفاده از لیزر به صورت سرپایی با بی حسی موضعی بدون درد وخون ریزی وبدون نیاز به بستری در کمتر از یک ساعت در مطب قابل انجام است.
جراحی بواسیر یا هموروئید با لیزر در کلینیک پایتخت
بواسیر درجه سه: در این درجه بالشتکهای هموروئید از مقعد بیرون می گردند اما به خودی خود نمی توانند به محل اصلی شان برگردند و بایست با دست آنها را به درون مقعد هل داد و نشانه آن احساس درد با خونریزی است.
بواسیر درجه چهار: در این درجه بالشتکهای همورئید یا بواسیر همواره در بیرون از مقعد هستند و به درون نمی روند و خیلی دردناک و با خونریزی همراه است که بایست در این درجه خیلی سریع به پزشک متخصص برای درمان همورئید اقدام نمود.
استفاده از لیزر نسبت به جراحی باز و سایر روشهای دیگر بسیار راحت تر و کم عارضه تر میباشد و بعد از عمل فرد بیمار به راحتی میتواند به زندگی روزمره خود باز گرددبدون اینکه نیاز به بستری شدن واستراحت مطلق داشته باشد
استفاده از لیزر کار برش وبرداشتن بالشتکهای بواسیر را به راحتی وبا کمترین صدمه به بافتهای اطراف انجام داده ودرحین استفاده از لیزر خون ریزی وجود ندارد زیرا خود لیزر باعث ترمیم شریانهای خونی میشود ودر ضمن استفاده از لیزر احتمال سایر بیماریهای واگیر دار و عفونی از جمله هپاتیت و ایدز را از بین میبرد
مزیت های استفاده از لیزر برای درمان بواسیر نسبت به سایر روشهای درمانی
- این عمل به صورت سرپایی در مطب با بی حسی موضعی انجام پذیر است
- به بیهوشی نیازی نیست
- نیاز به بستری و استراحت مطلق نمیباشد و فرد میتواند بلافاصله به محل زندگی و یا کار خود باز گردد
- این روش بدون درد وخون ریزی میباشد و نیاز به پانسمان یا همان تامپون ندارد
- این روش در کمتر از یک ساعت انجام پذیر است
منبع:کلینیک پایتخت