سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مردم دشمن آنند که نمى‏دانند . [نهج البلاغه]
 
دوشنبه 99 تیر 23 , ساعت 12:20 عصر

بررسی تاثیر لیزر در درمان بیماری های نشیمنگاهی و دلیل محبوبیت آن

مقعد مهمترین بخش گوارش است که از اسفنکتر داخلی و خارجی برای دفع تشکیل شده است. اختلال در هر یک از اجزا و سلول های مقعد باعث به وجود آمدن بیماری هایی مانند هموروئید یا بواسیر، شقاق، کیست مویی و…. خواهد شد.

با توجه به آمار و اطلاعات پزشکی، بیماری های نشیمنگاهی و مقعدی روز به روز در حال زیاد شدن و گسترش می باشد. در این میان برخی از افراد هم به دلایل مختلفی مثل ترس و یا خجالت به پزشک مراجعه نمی کنند و این خود باعث بدتر شدن بیماری و مشکل شدن روند درمان خواهد شد. فرد مبتلا باید بداند در صورت مشاهده علائم اولیه و نشانه هایی مانند درد مقعد و یا خونریزی و …  اگر برای تشخیص و یا درمان اقدامی نکند ممکن است این علائم نشانه هایی از بیماری های پرخطر تری مثل سرطان مقعد و یا… باشد.
یکی از شایع ترین و دردناک ترین بیماری های مقعدی بواسیر می باشد که تقریباً تمامی افراد بزرگسال در طول زندگی خود برای یک بار هم که شده آن را تجربه کرده اند و یا برخی از علائم بواسیر را داشته اند. برای درمان این بیماری در عصر حاضر راه و روش های زیادی وجود دارد که هرکدام معایب و مزایای خاص خود را دارند برای مثال رابربند یا استاپلر روشی برای درمان هموروئید می باشد که در روش رابربند با بستن باند لاستیکی به دور زائده و توده ی بیرون زده ی بواسیر، جریان خون رسانی به آن قطع شده و بعد از مدتی می افتد. این روش بسیار دردناک بوده و به طور قطعی و صد در صد هم نمی توان گفت که بدون بازگشت و عود می باشد علاوه بر اینها ممکن است نیاز به استراحت و طی کردن دوره نقاهت داشته باشد.

در روش استاپلر هم با استفاده از یک دستگاه مانند منگنه جریان خونرسانی به عروق هموروئید را قطع می کنند تا بعد از مدتی به طور کامل از بین برود.

در واقع در تمام روش ها به جز لیزر درمانی نوعی جراحی و تهاجم وجود داشت که باعث از بین بردن یا بریدن و افتادن توده می شد. اما امروزه تنها روش غیرجراحی و کم تهاجم درمان بواسیر یا هموروئید با لیزر می باشد که به دلیل محبوبیتی که دارد انتخاب اول بیشتر بیماران می باشد. در لیزر هموروئید، بیمار درد یا خونریزی نداشته و به صورت سرپایی درمان می شود و همان روز هم می تواند به ادامه کارهای روزمره خودش رسیدگی کند. این روش معمولاً در کمتر از نیم ساعت قابل انجام است و نتیجه ان دائمی بوده و این طور نیست که بیمار باید برای درمان چند جلسه مراجعه کند.

نه تنها در مورد بواسیر یا هموروئید بلکه در مورد تمامی بیماری های نشیمنگاهی هم توصیه پزشکان و هم انتخاب خود بیماران همین روش می باشد. شاید بپرسید چرا؟

مزیت لیزر نسبت به سایر روش ها و جراحی چیست؟؟؟
در ادامه به بررسی دلیل برتری و محبوبیت لیزر نسبت به تیغ جراحی می پردازیم:

در لیزر درمانی برای برداشتن توده یا زائده، انتهای عصب توسط اشعه و نه تیغ یا چاقوی جراحی برش داده می شود و خود به خود ترمیم می شود پس در نتیجه بیمار پس از عمل درد بسیار کم و خفیفی خواهد داشت. در واقع لیزر خود به عنوان ترمیم کننده عمل می کند و در هنگام برش عروق و اعصاب، ترمیم هم انجام می دهد.
درمان با لیزر به صورت سرپایی در مطب قابل انجام است و نیازی به بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی انجام می شود. بنابراین بیمار نیازی به بستری شدن و به هوش آمدن هم ندارد.
بیمار خیلی سریع تر می تواند به سرکار و یا منزل خود برگردد.
هنگام عمل با لیزر بیمار 80 درصد درد کمتری نسبت به جراحی سنتی دارد و همین امر خود باعث آرامش و اعتماد بیمار به پزشک می شود.
دوره نقاهت بسیار کمتر نسبت به جراحی سنتی می باشد مثلاً در جراحی سنتی کیست مویی فرد بیمار حداقل تا دوماه درگیر عوض کردن پانسمان و ترمیم زخم باز می باشد ولی در لیزر کیست مویی اگر بصورت بسته انجام شود، نهایتاً تا دو هفته بعد محل عارضه و زخم به طور کامل بهبود می یابد.
لیزر دارای فیبر بسیار نازک و یا سوپرتین می باشد و به همین دلیل هنگام جراحی با لیزر بافت های سالم اطراف آسیب نمی بینند و می توان در جراحی های بواسیر یا هموروئید و سایر بیماری ها از نوع پیشرفته، از آن استفاده نمود.
امواج از طریق هندپیس به بدن نفوذ می کند و خود لیزر تماس مستقیم با ناحیه و بافت مورد عمل و آسیب دیده ندارد. همین موضوع باعث می شود امکان انتقال بیماری های عفونی و یا هپاتیت و ایدز در جراحی با لیزر به صفر برسد. در صورتی که در روش جراحی سنتی این خطر همیشه وجود دارد.
جراحی سنتی مثل جراحی با تیغ یا چاقو و یا کوتر عوارضی مثل سوختگی بافت های سالم اطراف، جوش نخوردن زخم و یا خونریزی و حتی بی اختیاری در دفع گاز و مدفوع دارد در صورتی که لیزر هیچ کدام این عوارض و مشکلات را به همراه ندارد.
از آنجایی که بعد از عمل لیزر، زخم و یا اسکار بر روی پوست باقی نمی ماند پس نیازی هم به پانسمان کردن و تعویض پانسمان محل عمل نمی باشد.
وقتی لیزر را با سایر روش های سنتی مثل جراحی و هموروئیدکتومی مقایسه می کنیم، میبینم که لیزر معجزه و انقلابی در دنیای پزشکی می باشد مخصوصاً در مورد بیماری های مقعدی و یا نشیمنگاهی.

مثلا در قرون وسطی برای درمان بواسیر میله ای داغ شده را چند بار در مقعد بیمار فرو می کردند و یا در مورد کیست مویی، موفقیت لیزر بیشتر از 50 درصد بیشتر از جراحی سنتی می باشد.

منبع : https://jarah.clinic/articles/%d9%85%d8%b2%db%8c%d8%aa-%d9%84%db%8c%d8%b2%d8%b1/



لیست کل یادداشت های این وبلاگ