هموروئید ها به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشوند. هموروئید داخلی در بالای خط دندانه ای قرار دارد و توسط مخاط رکتوم پوشیده شده است در صورتیکه هموروئید خارجی پایین خط دندانه ای قرار دارد و توسط آنودرم پوشیده شده است.
هموروئید خارجی، هموروئید واقعى نیست، بلکه ترومبوز سیاهرگهاى هموروئیدى خارجى زیرپوستى مجراى مقعدى است. اصطلاحى مناسبتر براى این ضایعه، هماتوم اطراف مقعدى است. این حالت با برجستگى دردناک، سخت و مایل به آبى در زیر پوست یا آنودرم مشخص مىشود که اندازه? آن بین چند میلىمتر تا چند سانتىمتر متغیر است.
اگرچه پارگى ممکن است تمام عرض دیواره? رگ را درگیر کند، معمولاً کامل نیست، به نحوىکه یک لایه? نازک ادوانتیس روى لخته باقى مىماند. ترومبوز هموروئید خارجى عموماً بهدنبال افزایش ناگهانى فشار وریدى (مثلاً پس از برداشتن وزنه? سنگین، سرفه، عطسه، زورزدن براى مدفوع، یا زایمان) رخ مىدهد. این ضایعه بیشتر در افراد جوانى رخ مىدهد که از جهات دیگر سالم هستند و لزوماً ارتباطى با بیمارى هموروئیدى داخلى ندارد.
درمان هموروئید خارجی
اگر بیمار ظرف 48 ساعت اول معاینه شود، ممکن است سیر درمان هموروئید یا بواسیر با لیزرتسریع شود و تسکین فوری، یا با تخلیه? ترومبوس و یا با درآوردن کامل ضایعه ( هموروئیدکتومى خارجی ) تحت بىحسى موضعى حاصل شود. پس از آنکه لخته شروع به ارگانیزهشدن کند، نمىتوان آن را تخلیه کرد، و در این حالت باید اقدامات محافظهکارانه درمان بواسیر انجام داد. هیج تلاشى براى جاانداختن یک بواسیر خارجى ترومبوزه نباید انجام شود، چرا که موقعیت اصلى آن خارجى است.
منبع: هموروئید خارجی(ترومبوز)